SBP - Slomškovo bralno priznanje

Objavljeno Četrtek, 03 December 2020

Spoštovani otroci in starši!

 

NAMEN SLOMŠKOVEGA BRALNEGA PRIZNANJA:


SBP Slika1Slomškovo bralno priznanje je namenjeno vsem, ki radi berete in obiskujete veroučne ure. S pomočjo zanimivih knjig, ki vam jih ponujamo iz knjižnice v župnišču Vitanje, ali si jih izposodite v kakšni drugi knjižnici v katero ste včlanjeni, boste lahko spoznali veliko novega in zanimivega o Bogu, veri, Jezusu, Mariji, svetnikih in še kaj.

 

KAKO SE PRIJAVITI IN ZAČETI Z BRANJEM:


K sodelovanju se lahko prijavite kar preko elektronske pošte. Lahko se prijavite na naš župnijski elektronski naslov (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.), ali še bolje, kar na elektronski naslov naši knjižničarki Jasmini Vidmar (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.). Na obeh naslovih lahko dobite tudi dodatne informacije. Prosimo vas, da nam ob prijavi napišete svoje ime, priimek, razred, ki ga obiskujete in kakšen kontakt, preko katerega vas lahko dosežemo. Mi vam bomo pripravili posebno izkaznico, s pomočjo katere si boste potem lahko izposojali knjige v naši knjižnici (knjižnica je v pisarni našega župnišča). Prav tako vam bomo pripravili posebno mapo, v kateri boste zbirali posebne nalepke za vsako prebrano knjigo in izdelke, ki nam jih boste oddali in jih bomo pregledali. Mapo in izkaznico boste prejeli pri prvem obisku naše knjižnice v župnijski pisarni ali pri knjižničarki.

 

KNJIGE ZA BRANJE IN IZPOSOJA:


Seznam knjig je narejen po triadah (I. triada – 1., 2., in 3. razred; II. triada – 4., 5., 6. razred; III. triada – 7., 8., 9. razred). Sezname vam lahko pošljemo po elektronski pošti, najdete jih v naši knjižnici ali na spletni strani naše župnije. Vsak si izposoja knjige po seznamu za svojo triado. Imamo dva seznama. En seznam zajema vse knjige, ki si jih lahko izposojate v našem župnišču (v pisarni), kjer smo vam uredili knjižnico. Knjižnica bo odprta vsako nedeljo po sveti maši ob 10h in vsak četrtek popoldan (od 17h do 18h). Takrat lahko pridete, vrnete prebrano knjigo in izdelek o njeni vsebini, ki ste ga naredili. Drugi seznam knjig pa je uradni seznam, ki ga je naredil Slovenski katehetski urad. Na njem so določene knjige, ki jih v naši knjižnici žal ni in vam jih ne moremo ponuditi, lahko pa jih poiščete v kakšni drugi knjižnici, jih preberete in nam oddate izdelek o njeni vsebini.

 

ŠTEVILO PREBRANIH KNJIG IN IZDELKI O PREBRANIH KNJIGAH:


Vsak bralec v času enega šolskega oz. veroučnega leta prebere vsaj tri knjige, lahko pa tudi štiri. Za vsako izmed prebranih knjig prejme v svojo mapo nalepko, za prebrano četrto knjigo pa celo zlato nalepko. Za vsako prebrano knjigo mora bralec narediti izdelek, ki se nanaša na vsebino prebrane knjige. Otroci prve triade (1., 2., in 3. razred) morajo o knjigi narisati vsaj eno risbo (lahko tudi več) in jo oddati naši knjižničarki, otroci druge in tretje tirade (od 4. do 9. razreda) pa morajo o vsebini knjige napisati vsaj deset kratkih stavkov in to prav tako oddati knjižničarki. Tako je Slomškovo bralno priznanje za eno leto opravljeno. Vsem, ki bodo opravili Slomškovo bralno priznanje, bomo na koncu veroučnega leta pri posebni sveti maši podelili tudi priznanja in jih povabili na izlet, ki ga vsako leto organizira Slovenski katehetski urad. Če bo le mogoče, bomo imeli kakšno srečanje za naše bralce tudi med letom. O vsem tem pa boste seveda še obveščeni.
Želim vam veliko užitka pri branju!

 

Urban Lesjak
župnik

Župnijski urad

Župnijski urad Vitanje (Podrobni podatki)

Doliška cesta 12, 3205 VITANJE

tel.: 040 586 838

Alojz Vicman

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Svete Maše

Ponedeljek, sreda, sobota : 8:00

Torek, četrtek, petek: 19:00 (17:00)

Nedelje: Ob 8:30 in 10:30

2013, Izdelava: Izidor Šojč - izisojc(at)gmail.com
Joomla 3.0 templates. All rights reserved.